Ocean Plasma voor sporters

HYPERTONISCH ZEEWATER EN TRAINING VAN SPORTERS

 

EEN EVALUATIE VAN HYPERTONISCH ZEEWATER VOOR DE PRESTATIES VAN WIELRENNERS

 

De leider van de evaluatie: Dr. Marc François PAYA
Van de medische faculteit Paris XIII
en lid van de New York Academy of Science

 

Samenvatting van de evaluatie:
De evaluatie werd uitgevoerd door een team niet professionele wielrenners die het Hypertonische zeewater opdronken. Dit demonstreerde dat natuurlijk zeewater, fysiologisch vergelijkbaar met het menselijk organisme dat het volledige aantal mineralen in hun natuurlijke ionische vorm bevat, verbetert de subjectieve en objectieve parameters van de prestatie van een wielrenner.
 
 

Het gebruik van de regel van de analogie als een methode is een nieuwe strategie voor deze evaluatie.
 
 

Doel van de evaluatie:
Om het effect te bepalen van het oraal gebruik (drinkbaar) van hypertonische zeewater oplossing op de prestaties van de wielrenners van verschillende leeftijden gedurende een maand. De gemiddelde dosering van het hypertonische zeewaterverbruik dagelijks door iedere wielrenner was vier ampullen, een totaal van 40 ml. De wielrenners fietsten een afstand van 150 km per week.

 

Posologie:  
Tijdens het fietsen:  
2 ampullen voor het fietsen
2 ampullen na het fietsen


 
Aanvullend:        
2 ampullen in de ochtend
2 ampullen in de middag
(deze werden twee tot vijf keer per week ingenomen)
 

 

Methodologie van de beoordeling van de ervaring van de fietsers:
De evaluatie werd gemaakt voor een groep van verschillende wielrenners van dezelfde club, meestal ervaren fietsers, evenals een oudere wielrenner, die al prijzen hadden gewonnen in de afgelopen wedstrijden.
Aan het begin van de evaluatie,werden  de doelstellingen besproken door de manager met de wielrenners. Twee vragenlijsten werden gebruikt, één voor dag 0 en één voor dag 30. De evaluatie is op schaal van 1-10. Nummer 1 was gelijk aan een zeer zwakke lichamelijke conditie, en 10 voor een uitstekende fysieke conditie.
Elke renner bepaald zijn eigen fysieke conditie, gebaseerd op de regel van de overeenkomst. Dit betrof een subjectieve beoordeling door de manier waarop pijn wordt beoordeeld in ziekenhuis pijnklinieken. Deze subjectieve beoordeling is objectief gevolgd gedurende de periode van 30 dagen door het observeren van de fysieke prestaties van dag 0 tot dag 30.

 

De eerste vragenlijst gaf gedefinieerd de fysieke conditie aan van iedere wielrenner op dag nul, en de tweede op dag dertig (30), nadat hij klaar was met de inname van een dosering hypertonisch zeewater. Met alle fietsers was overeengekomen de vragenlijst in te vullen en tijdens dezelfde periode werd een parallelle medische evaluatie van elke renner gedaan. Nadat de eerste vragenlijst op dag nul werd afgerond, werd deze aan de arts gegeven, en de renner kon deze niet meer inzien, totdat hij de tweede vragenlijst op dag dertig had afgerond.

 

De tweede vragenlijst op dag dertig, was gebaseerd op de werkelijke antwoorden. Tot verrassing van de meeste renners, zagen ze een duidelijke verbetering van de gemeten parameters.
Verscheidene van de renners hadden geholpen om de opmerkingen te bespreken, die het belang van het beoordelen van bepaalde parameters met betrekking tot de analyse van het gedrag van de fietsers tijdens en na de wedstrijden onderstreepte. Deze analyse is relevant voor de individuele renner, alsmede voor de hele groep.

 

Resultaten van de evaluatie:
Op basis van de antwoorden van deze enquête, zijn alle parameters verbeterd, met uitzondering van twee fietsers die een toename van nerveuze spanning ervoeren. Slechts één renner had zich teruggetrokken uit de studie, als gevolg van ernstige hoge bloeddruk, die hij verzuimd te melden vóór aanvang van de test.

 


Het opmerkelijke bewijs van de evaluatie:

 

1. Er was een verbetering van uithoudingsvermogen, vermindering van vermoeidheid en terugwinning van energie na de race, voor alle fietsers. Alle renners verbeterde het totale potentieel.

 

2. Gezien de verhoogde capaciteit om te kunnen achtervolgen en te kunnen versnellen in de bergen, is gebleken dat het lichaam in staat was om een groter energie-niveau te mobiliseren.


 
De conclusie van de evaluatie:  
Het gebruik van het hypertonische zeewater, op basis van de voorgeschreven dosering, produceerde een objectieve verbetering in de fysieke prestaties van de atleten. De resultaten zijn bijzonder belangrijk voor de verbetering van het niveau van de prestaties. De capaciteit om de fysieke inspanning op de fiets en het beklimmen van heuvels vol te houden, evenals de snelheid in de terugwinning van energie na de wielerwedstrijden zijn aanzienlijk verbeterd.

 

Het is onze overtuiging, bevestigd door de bibliografische verwijzingen, dat de cellulaire micro voedingsstoffen in minerale vorm, zoals toegediend door het hypertonische zeewater aan het organisme van de fietsers, aanzienlijk de parameters van deze evaluatie hebben beïnvloed. Deze micro-voedingsstoffen hebben dezelfde kwalitatieve samenstelling als het inwendige van het lichaam en zijn omgeving, maar ze werden verstrekt in grotere hoeveelheden. Derhalve opent het gebruik van een volledig natuurlijk product als het hypertonische zeewater nieuwe wegen voor sporters, en biedt meerdere mogelijkheden, zonder de ongemakken die voorkomen door stoffen als "doping", die vaak worden gebruikt in de sportwereld.

 

Dr. Marc-François Paya
Juni 1998