Mineralen

MINERALEN EN SPOORELEMENTEN

 

Zink, mangaan, magnesium, selenium, ijzer, koper, chroom en molybdeen zullen eerst door de maag moeten voordat ze kunnen worden opgenomen door de darmen. De grootste hoeveelheden benodigde mineralen waar het lichaam gebruik van maakt, zijn natrium, kalium, calcium en magnesium.
Van natrium is bekend dat deze de osmotische vloeistofbalans versterkt (osmose + waterverplaatsing door de celwand heen), welke uitermate belangrijk is voor de hersencellen. Wanneer je overmatig veel water tot je zou nemen en dit niet aan zou vullen met zouten, dan kunnen de hersencellen opzwellen waardoor hersenbeschadiging kan optreden en in het uiterste geval kan men zelfs sterven.

 

Hoge bloeddruk
Dat zout de bloeddruk doet verhogen kan naar het rijk der fabelen. Te hoge bloeddruk ontstaat door een tekort aan de mineralen die gewoonlijk water in het lichaam vast moeten houden. Wanneer deze voldoende in het lichaam aanwezig zijn zal zout (natrium) in combinatie met andere mineralen de bloeddruk juist verlagen naar het normale level.
De vier belangrijkste mineralen die de hoeveelheid water binnen een cel regelen zijn kalium, calcium, magnesium en zink. Deze zorgen er voor om binnen in de cellen een osmotisch evenwicht te bewaren, waardoor de cellen goed kunnen functioneren.

 

Zout is een onmisbaar mineraal voor elk levend wezen op aarde. Zout is eveneens sinds eeuwen als medicijn gebruikt. Zoals kalium het water in de cellen vasthoudt, zo houdt zout het water buiten de lichaamscellen vast en in balans. Dit wordt ook wel osmotische retentie door zout genoemd.
Om in termen van Ocean Plasma te spreken: alle leven komt uit de zee en vandaar dat er als het ware ook zeeën bestaan binnen in het lichaam. Een zee in de cellen en een zee buiten de cellen.
U hebt al kunnen lezen dat de lichaamscellen pas goed kunnen functioneren wanneer er sprake is van een osmotisch evenwicht. Met andere woorden: een goede balans tussen beide ‘zeeën’. Deze balans is alleen mogelijk door het drinken van voldoende (gefilterd) water, mineralen, spoorelementen en vitaminen.

 


Een aantal functies van mineralen en spoorelementen:
• Vermindert stress.
• Is nodig om de nieren het teveel aan zuren aan urine toe te voegen om deze uit het lichaam te verwijderen. Anders treedt er een verzuring van het lichaam op.
• Onmisbaar bij de behandeling van emotionele stoornissen.
• Nodig voor de handhaving van het serotonine- en melatoninegehalte in de hersenen.
• Is onmisbaar voor behoud van spierkracht en –spanning.
• Kan effectief zijn bij de stabilisatie van een onregelmatige hartslag.
• Helpt de suikerspiegel in het bloed in balans te brengen en te houden. Vermindert eveneens de behoefte aan insuline. Door het op peil houden van water en zouten kan de schade van bijkomende problemen van ogen en bloedvaten bij diabetespatiënten beperkt worden.
• Is onmisbaar voor de communicatie en informatieverwerking van zenuwcellen.
• Is onmisbaar voor voedingsopname in de darmen.
• Is onmisbaar bij het reinigen van slijmproppen en taai slijm in de longen en bij astma.
• Is onmisbaar voor het opheffen van slijmvliesontstekingen en verstopte kaak- en voorhoofdholtes.
• Kan jicht helpen te voorkomen.
• Helpt te voorkomen dat er kramp in spieren optreedt.
• Voorkomt met water botontkalking en is onmisbaar voor een sterke botstructuur.

 

Tips voor sporters
Inname van mineralen en spoorelementen voor het sporten kan de longcapaciteit vergroten en vermindert eveneens overmatig transpireren. Door zouten toe te voegen aan een beetje sinaasappelsap wordt de balans tussen natrium en kalium in evenwicht gehouden. Hierdoor kan het water binnen en buiten de cel behouden worden.

 

LEVEN ZONDER ZEE IS NIET MOGELIJK!


Het functioneren van het menselijke en dierlijke organisme is niet mogelijk zonder mineralen en spoorelementen. Buiten dat dit algemeen bekend is, is het eveneens bevestigd door de wetenschap.

 

De zee is de leverancier van al de mineralen en spoorelementen.

 

Zoutkristallen ontstaan als een fenomeen van de natuur.

 

De natuur in pilvorm is niet natuurlijk.

 

Alleen puur en levend zeewater bezigt de kracht het lichaam hulp te bieden bij het reinigen en het herstel er van.

 

Een 5000 jaar oude Ayurvedische gezondheidsleer spreekt van ontgifting, zuivering en stimulatie van inwendige organen middels het gebruik van de zeemineralen.

 

Ervaar de nieuwe levenswijze door dagelijks Ocean Plasma te gebruiken.

 

PUUR ZEEWATER, EEN WERELD ZONDER CHEMICALIËN.