Voor Mens en Dier

De Fransman René Quinton ontdekte in 1897 dat zeewater voor 98% identiek is aan bloedplasma. Het enige verschil is dat zeewater een extra molecuul magnesium nodig heeft en bloed een extra molecuul ijzer. De theorie van Quinton was dat zeewater niet gezien moet worden als zout water, maar als een plasma dat bloedeigen is. Hij wist in die tijd al dat cellen de capaciteit hebben om te regenereren, zichzelf te genezen en te zuiveren, mits de omgeving waarin de cellen zich begeven (het bloed) dit mogelijk maakt. De aarde bestaat voor 70% uit water en de meeste dieren en dus ook de mens bestaan ook voor ongeveer 70% uit water. Alle leven komt uit de zee. 

 

Alle mineralen op aarde zijn geconcentreerd in zeewater. Zuiver het bloed dus met de mineralen in zeewater en je schept de ideale voorwaarden voor leven. Zeewater is de basis van alle leven op aarde en in een gezonde, onvervuilde zeeomgeving heeft alle leven een dubbele levensverwachting ten opzichte van leven op aarde en bovendien in volmaakte gezondheid. Quinton verdunde zeewater tot exact dezelfde proporties als bloed en diende zeewaterinjecties toe aan zwerfhonden. Deze honden, die alle verschillende aandoeningen hadden, wist hij helemaal te genezen. René Quinton besefte dat hij iets revolutionairs in handen had. Gelukkig was het geen man die veel geld wilde verdienen en zette hij gratis klinieken op in geheel Frankrijk. Hij wist baby's met diarree te genezen maar ook ernstige degeneratieve ziektes zoals tuberculose en cholera. Door middel van zeewaterinjecties creëerde hij de condities die nodig waren voor het lichaam om zichzelf te genezen.

 

Met dit zelfde oceaanplasma voerde hij in Egypte zeewatertransfusies uit aangezien er toen ook al in Afrika een chronisch tekort was aan bloed voor transfusies. Ook hiermee boekte hij heel veel succes. Quinton stierf in 1925, maar zijn werk kreeg navolging en zijn zeewatertherapie werd voortgezet. In eerste instantie erkende de Franse overheid Quintons zeewatertherapie, maar na de tweede wereldoorlog nam de macht van een zeer rijke en daarmee invloedrijke farmaceutische industrie toe. Net als zoveel goede therapievormen werd ook Quintons therapie uiteindelijk verboden door de Franse overheid en spoedig ook buiten Frankrijk.

 

 

OCEAN PLASMA PLANTENMINERALEN

 

Teel je eigen biologische groenten, fruit, kruiden of grassen op geheel natuurlijke wijze, zoals de natuur het bedoeld heeft. Hobbymatig of professioneel.

Geen (kunst)mest meer nodig!

Kant en klaar, dus zo uit fles of container te gebruiken.

Geschikt voor hydroponics, airoponics, kas, tuin, balkon, vensterbank of telen op de volle grond.

Nu ook kant en klaar pakket inclusief biologische zaden voor kattengras en gras(mix) voor konijn, knaagdier en vogel. Ook heerlijk als gezond tussendoortje voor paard, koe, geit en schaap. Kan het hele jaar door geteeld worden.

 

Bevindingen telen met zeemineralen

Volgens onderzoek van dr. Maynard Murray gebruiken de meeste gewassen gemiddeld 40 elementen uit de bodem.  In geen geval bevat kunstmest meer dan 12 en meestal maar 6 elementen. Experimenten lieten zien dat landplanten het aan kunnen als een derde kubieke meter grond wordt geïmpregneerd met 400 tot 1000 cc zeewater.

 

Experiment in 1954

Men had diverse proefvelden aangelegd met dezelfde gewassen, waarbij een even groot gedeelte werd geteeld op grond waarin (kunst)mest was verwerkt (controlegroep) en een even groot gedeelte waarbij de grond was geïmpregneerd met water en zeezout. Het ging om twee keer 10 are maïs, 10 are haver en 6 are sojabonen. De gewassen op de proefvelden waarvan de grond geïmpregneerd was met water en zeezout waren superieur en opzichte van de controle groep.

De psychische en pathologische effecten bij de dieren die gevoed waren met deze gewassen, waren ongelooflijk.

De grond waarin maïs is aangepland moet zeker 48 elementen bevatten, aangezien een gezonde maïskolf er zoveel bevat. Tarwe en haver verbruiken meer dan 36 elementen elk, terwijl sojabonen, appels, peren, perziken en ander fruit er 30 nodig hebben. De meeste groenten, waaronder erwten, aardappelen, tomaten, wortelen en sla halen meer dan 25 elementen uit de bodem. Deze hoeveelheden mineralen en spoorelementen kunnen echter niet meer worden geleverd door de grond, aangezien die is uitgeput. De boer brengt slechts 3 tot 6 elementen terug in de bodem in de vorm van (kunst)mest. 

Het is overduidelijk dat deze manier van landbouw zorgt voor een enorm verlaagde opname van mineralen en spoorelementen voor gewassen en dieren en uiteindelijk ook voor mensen.

Dr. Maynard Murray heeft hier 45 jaar onderzoek naar gedaan en kwam door middel van proeven tot wonderbaarlijke conclusies en resultaten.

 

Grote productie en snelle groei hebben er toe geleid dat de bodem uitgeput is geraakt. De planten kunnen niet de vereiste elementen uit de grond halen die nodig zijn voor een gezond en sterk gewas. Wat men ervoor terug heeft gekregen, zijn planten die weinig voedingsstoffen bevatten en enorm vatbaar zijn voor ziekten, die niet op zouden treden als de planten voldoende elementen tot hun beschikking zouden hebben. Er valt ook veel minder zaad te winnen van de gewassen.

 

Volgens Murray is zeewater de meest oude, natuurlijke oplossing op aarde en volgens zijn opinie de meest ideale fysiologische. De afweer van planten en dieren in zee tegen ziekten is opvallend verschillend van die van landdieren en de vergelijkingen tussen dieren van dezelfde of vergelijkbare dieren zijn erg interessant.

Hij gaf het volgende aan: alle zoetwater forellen ontwikkelen terminale kanker van de lever op de leeftijd van vijf en een half jaar;

  • Er is nooit kanker geconstateerd bij zeeforellen.
  • Bij zeedieren komt geen arteriosclerose (slagaderverkalking) voor.
  • Zeedieren worden in verhouding ook ouder dan landdieren.

 

In tegenstelling tot de grond op het land, behoud de vloeibare vorm van het zeewater met daarin de hoeveelheden van ieder element, een consistente chemische balans.

De bovenste laag van de bodem kenmerkt zich door elementen in colloïdale vorm, met de definitie van “een gelatineachtige substantie die, wanneer deze opgelost wordt in vloeistof, niet gemakkelijk verspreid wordt via dierlijke of plantaardige membranen”.

De zee kenmerkt zich door elementen in een vloeibare kristalachtige toestand, gedefinieerd als “een kristalachtige substantie, welke wanneer deze opgelost wordt in vloeistof, gemakkelijk verspreid wordt via dierlijke en plantaardige membranen”.

 

In onze ‘moderne’ tijd is de landbouw begonnen met een proces om de basiselementen stikstof, fosfor en kalium plus chloorkalk (calcium chloride) in grote hoeveelheden toe te voegen aan de bodem welke in het begin hogere opbrengsten van de gewassen teweegbracht.

Er is echter toenemend bewijs dat excessieve toediening van deze vier elementen de opname van de vitale spoorelementen tegen gaat.

In essentie betekent dit dat het weglekken van de elementen en een excessieve toename van de vier macro elementen er serieus voor heeft gezorgd dat onze voedingsstoffen via de voeding tot een dieptepunt is gedaald, zodat het een wonder is dat we nog kunnen functioneren.

Het is daarom niet vreemd dat landorganismen, inclusief mensen, constant worden bedreigd door ziekten.

 

In zee is dit niet het geval, want daar zijn alle nutriënten constant aanwezig en in balans. Een ander bewijs voor deze constante balans is gevonden in de voedselketen van zeedieren. Hierbij valt op dat dieren die zich met zeewaterplanten voeden, ook in balans zijn. Zeeplanten zijn ook altijd resistent voor ziekten, in tegenstelling tot planten op het land.

 

De zouten uit zee mogen nooit vergeleken worden met het keukenzout (fabriekszout), dat ook wel bekend staat als sodium chloride. Dit is geen organisch zout en in grotere hoeveelheden is het zeer giftig. 4 Tot 5 theelepels is genoeg voor een mens om aan dood te gaan. In vroeger tijden gebruikten de Chinezen deze methode voor het plegen van zelfmoord. Het zal geen prettig levenseinde zijn geweest.

 

 

De resultaten

De proeven die dr. Murray gedaan heeft geven verbluffende resultaten te zien, welke nooit zouden zijn opgetreden onder omstandigheden, waarbij er geen gebruik zou worden gemaakt van zeewater.

De oogsten van de gewassen waren groter, meer opbrengsten, geen ziekten en een veel lekkerder smaak van de producten.

Dieren die gevoerd werden met de betreffende gewassen, groenten en fruit zijn gezonder, groter en zwaarder dan de ‘conventioneel’ grootgebrachte dieren. Het skelet van de dieren was veel sterker en ook konden de dieren met minder voer toe.

Voorbeeld: regulier gevoede stieren, die regelmatig maïs te eten kregen, wogen 1100 pond. Stieren die maïs kregen dat geteeld werd zonder (kunst)mest maar met zeewater, wogen 1400 pond en aten een derde minder maïs.

 

Groenten en fruit uit de tuin zijn superieur in smaak. Zelfs de uien zijn zo goed van smaak, dat je ze kunt eten als een appel.

Veel mensen doen volop aan hergebruik van allerlei zaken. Als we langer en gezonder willen leven, dan moeten we weer leren om de zee ook te hergebruiken.

 

Denk na

Denk gezond

Denk EKO

Denk aan Ocean Plasma